Brooddeeg is makkelijk en goedkoop om te maken. Ook kinderen kunnen het zelf doen, of helpen, afhankelijk van de leeftijd. Ik ga je nu uitleggen hoe je snel brooddeeg kunt bakken.

De ingredienten

Een veel gebruikte verhouding is 4 delen bloem, 2 delen zout en 2 delen water. Hiernaast heb je een kom nodig en spullen als kwastjes, mesjes en een deegroller om de kunstwerkjes van brooddeeg te versieren na het bakken. Het brooddeeg bereiden. Meng de bloem en het zout en voeg daarna nog mengend het water toe.

Het brooddeeg bakken

Nadat er leuke vormpjes zijn gemaakt kunnen ze de oven in! Verwarm de oven voor op 100 graden celcius, het is belangrijk dat de temeratuur niet te hoog is. De enige manier om te weten hoelang het werkstuk moet bakken is door het goed in de gaten te houden, de meesten bakken in 1 à 3 uur “gaar”, maar sommige doen er veel langer over, als ze erg dik zijn bijvoorbeeld. Je moet er op letten dat ze niet te bruin worden, en door er met een vork tegenaan te tikken kun je kijken of ze goed zijn, dit is wanneer het klinkt alsof je op een steen tikt.