Brooddeeg figuren maken is een hele leuke bezigheid om op een vrije middag met de kinderen te doen. Gezellig op een regenachtige dag of in de vakanties.

Kinderen zullen het fantastisch vinden en het is naast een groot vermaak ook een mooie herinnering. Brooddeeg figuurtjes kunnen zeer lang worden bewaard en zijn erg leuk om cadeau te geven.

Brooddeeg figuren

Brooddeeg figuren maken is eigenlijk zeer simpel. Nadat je het deeg hebt klaargemaakt kunnen jij maar ook de kinderen direct aan de slag. Laat de creativiteit zijn werk doen en creƫer de leukste figuurtjes.

Dit kunnen letters, poppetjes of bloemen zijn, maar je kan er ook een thema aan verbinden. Denk hierbij aan kerst, Sinterklaas, lente of vader- en moederdag. Hieruit ontstaan de leukste creaties en kunnen de kinderen volledig hun gang gaan.

Nadat de brooddeegfiguurtjes klaar zijn kunnen ze worden gebakken. Het duurt een tijd voordat ze geheel hard gebakken zijn. Zodra ze volledig zijn afgekoeld kunnen ze worden geschilderd om ze nog mooier te maken.

Brooddeeg figuren maken

Cadeau

Laat je kinderen brooddeeg figuren maken als cadeau voor opa, oma of hun juffrouw. Maar het kan ook al verrassing voor vader- of moederdag.

Niets is leuker dan een zelfgemaakt cadeau. Daarnaast kan het zeer lang bewaard worden en is het een mooie herinnering.