Wil je graag iets leuks gaan doen met je kinderen zoals brooddeeg maken om te knutselen? Volg hieronder de instructies en creëer een leuke activiteit voor je kinderen, op school of jezelf!

Ingrediënten

Wil je graag brooddeeg maken om te knutselen dan heb je zeer weinig nodig. Voor een ruime hoeveelheid brooddeeg dien je het volgende te hebben:

  • 1,5 kopje bloem
  • 0,5 kopje water
  • 1 kopje zout
  • Bereiding

Brooddeeg maken om te knutselenMeng de bloem, het water en het zout door elkaar tot er een dik stevig deeg ontstaat

Wil je er een kleurtje aan geven dan kan dit ook. Gebruik hiervoor inkt, waterverf of voedselkleurstof. Wil je het natuurlijk houden dan kan je ook natuurlijke ingrediënten gebruiken zoals bietensap of koffie. Wanneer het deeg klaar is om te knutselen kunnen de kinderen aan de slag (of jijzelf natuurlijk!). Kneed leuke figuurtjes en zet ze in de oven. Als je wil kan je natuurlijk ook kiezen voor sierletters ipv figuurtjes.

De oven hoeft niet te worden voorverwarmd, maar bak alles op 125 graden in ongeveer 1,5 uur. Zodra de tijd is verstreken laat je de figuurtjes afkoelen in de dichte oven zodat het deeg erg hard wordt. Je kan dit controleren door met een vork er op te tikken. Bij een hol geluid zijn de deegfiguurtjes klaar.