Wil je een heerlijk zelfgemaakt brood serveren?

Volg hieronder het brooddeeg recept en maak de lekkerste broden helemaal zelf. Heerlijk voor op de zondagmorgen bij het ontbijt of voor wanneer je er zin in hebt.

Ingrediƫnten

Brooddeeg receptVoor een goed brooddeeg recept heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

  • 350 gram bloem
  • 2,5 theelepel droge gist
  • 25 cl handwarmwater
  • 1 theelepel zout

Voorbereiding

Om te starten met het brooddeeg recept is het handig een aantal voorbereidingen te treffen. Begin met het water, de gist en een kommetje bloem te mengen in een grote kom. Meng tot een er een glad mengsel ontstaat en laat de gist zijn werk doen in circa 5 minuten tijd.

Bereidingswijze

Na de 5 minuten doe je het zout en beetje bij beetje de overgebleven bloem erbij. Blijf het deeg mengen tot het een dik stijf mengsel wordt. Neem het deeg en leg het op een met bloem bestrooit werkblad. Kneed het deeg nu goed door en wanneer het plakkerig is voeg er wat extra bloem bij. Kneed het ongeveer 10 minuten om het vervolgens in een kom te leggen, klaar om te rusten. Een cruciale stap volgens de happy&healthy blog!

Dek de kom goed af en laat een uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nog een keer door na 1 uur en leg het nogmaals weg voor 1 uur om te rijzen. Na 2 uur rijzen is het brooddeeg klaar voor gebruik.